top of page

Ohjeet ja ehdot

PURJEHDUSOHJEET

Tervetuloa Ulapalle!

Tästä löydät käytännön vinkkejä huomioitavaksi purjehdusta suunniteltaessa. Lisätietoja saat parhaiten sähköpostilla.

 

1. Lähtösatamat

Purjehduksemme alkaa normaalisti Katajanokan vierassatamasta. Ellei muuta ole sovittu, palaamme purjehdukselta lähtösatamaan.

 

2. Briefing

Ennen purjehdusta käydään turva-asiat läpi kipparin johdolla: yleiset säännöt, turvaohjeet, purjehtimisen perusteet, liikkuminen veneessä, veneen tilojen esittely sekä veneen irrottautuminen ja kiinnittyminen laituriin.

 

3. Purjehdus

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta purjehduksesta. Miehistö (kippari + 1 miehistön jäsen) vastaa kaikesta purjehdukseen liittyvästä sinun nauttiessa maisemista ja hyvästä tunnelmasta. Mikäli haluat, voit osallistua aktiivisesti purjehdukseen, jolloin opastamme ja neuvomme sinua kaikessa.

 

4. Seurueen koko

Vene on katsastettu 12 matkustajalle. 

5. Ruuat ja juomat

Olosuhteista riippuen pienimuotoinen syöminen onnistuu purjehduksen aikanakin. Lounasta tai päivällistä varten on paras kiinnittyä tai ankkuroitua, jolloin syöminen on mukavampaa. Veneessä mahtuu kerralla sisään syömään noin 10 henkilöä.

Vene on anniskelualue, joten omat juomat eivät ole sallitut.

 

6. Vaatteet ja varusteet

Merellä on usein viileämpää kuin rannassa.

Ota riittävästi lämmintä vaatetta mukaan; veneestä löytyy kuori-/sadetakki ja kuori-/sadehousut. Kengiksi tasapohjaiset kengät, jolloin liikkuminen on turvallista ulkona ja sisällä. Pelastusliivit ja muut tarvittavat turvavarusteet löytyvät veneeltä.

 

7. Turvallisuus

Ulapalla mennään aina turvallisuus edellä.

Lähtökohta on, että jokainen matkustaja kokee olonsa turvalliseksi purjehduksen aikana. Aluksen päällikkö edellytää myös, että jokainen matkustaja tekee oman osansa turvallisen purjehduksen eteen. Tähän kuuluu pelastusliivien käyttö koko purjehduksen ajan ja alkoholin kohtuullinen käyttö. Mikäli matkan turvallisuus on vaarassa, purjehduksen keskeyttäminen on aluksen päällikön velvollisuus.

Tupakointi veneen sisätiloissa on kielletty ja ulkonakin tupakoidessa on aina syytä huomioida kanssamatkustajat.

Veneessä on katsastusmääräysten mukaiset turvallisuusvarusteet ja kipparilla vaadittava kokemus ja koulutus sekä kuljettajantodistus.

EHDOT

1. Varaus ja maksaminen

Varaus tehdään sähköpostitse tai puhelimitse. Lopullinen hinta sovitaan asiakkaan kanssa palvelukokonaisuus huomioiden. Laskutamme varausmaksuna 50% purjehduksen kokonaishinnasta ellei erikseen muuta sovita. Loppusumma maksetaan ennen purjehdusta.

 

2. Varauksen muutokset

Asiakkaan halutessa voidaan purjehduksen ajankohtaa muuttaa. Varatun purjehduksen ajankohdan voi muuttaa veloituksetta 14 vrk ennen purjehdusta, mikäli vapaita aikoja on tarjolla. Mikäli tilaisuuden ajankohdan muuttaminen ei onnistu kuluvalla kaudella, voimme siirtää tilaisuuden myös seuraavalle kaudelle asiakkaan niin halutessa.

 

3. Varauksen peruuttaminen

Varauksen perumisesta 14 vrk ennen purjehduksen ajankohtaa veloitetaan 500 eur peruutusmaksu. Peruutuksen tapahtuessa tätä myöhemmin, pidämme 50% varausmaksun.

 

4. Asiakkaan velvollisuudet

Asiakas on velvollinen suorittamaan maksun näiden ehtojen mukaisesti ja noudattamaan purjehduksen aikana kipparin neuvoja ja ohjeita.

 

5. Force Majeure

Turvallisuuden varmistamiseksi Ulappa Yachting pidättää oikeuden tehdä muutoksia reittisuunnitelmaan, purjehduksen kestoon tai ajankohtaan, mikäli sääolosuhteet tätä edellyttävät. Purjehduksen ajankohtaa voidaan siirtää tai purjehdus voidaan perua, mikäli tuulen nopeus on yli 10 m/s. Asiakkaalle palautetaan maksetut maksut, mikäli purjehdus perutaan kokonaan. Ulappa yachting pidättää oikeuden keskeyttää purjehdus, jos asiakas ei noudata kipparin neuvoja ja ohjeita. Näissä tapauksissa maksettuja maksuja ei palauteta.

bottom of page